Blog

24urno dobrodelno kolesarjenje

Neposredni prenos z dogodka je končan. Lahko pa si pogledate kratko foto&video reportažo…
S pomočjo 49 donatorjev se je zbralo dobrih 900€. Svetilo se bo! Hvala vsem za sodelovanje.
Vizualna podpora: Jrobic Touring … za kolesarjenje so bila na voljo tudi Hirondelle kolesa.

24ur“Ker šteje namen, se mi lahko na desetih kolesih in petih tekaških stezah v ŠC Millenium pridruži vsak. Čas kolesarjenja ali teka ni pomemben. S svojo prisotnostjo in donacijo izkažete svojo podporo,” je pred letošnjo dobrodelno akcijo povedal Marko Baloh.

9. dobrodelno kolesarjenje poteka pod sloganom Kolesarjenje je zdravo, naj bo tudi varno s ciljem izboljšati varnost kolesarjev v cestnem prometu. Baloh se je zato povezal z zavodom Varna pot. Skupaj z njimi bodo zbrana sredstva na dobrodelnem kolesarjenju namenjena nakupu svetlobnih teles Wheel Bee. Slednja opozarjajo na pomen boljše vidnosti kolesarjev v cestnem prometu. Svetlobne lučke se bodo poklonile otrokom na otroškem maratonu Maratona Franja, saj je prav, da se z ozaveščanjem kolesarjev in udeležencev v prometu začne pri najmlajši in najranljivejši skupini, torej otrocih.

Marko Baloh je sicer zmagovalec mnogih kolesarskih dirk, 7-kratni udeleženec kolesarske Dirke preko Amerike, večkratni svetovni rekorder na 100 milj, najboljši kolesar v 24-urni vožnji z najboljšim absolutnim dosežkom v zgodovini ultra-kolesarstva, svetovni rekorder v prevoženih 1000 km. Baloh je s temi in številnimi drugimi rezultati eden najboljših ultra-kolesarjev na svetu.