Pogosta vprašanja

O nas
Urnik
Cenik
Dogodki
Vrste vadb
Statistika in rezultati
Kje smo
Pogosta vprašanja

 

I dont’ stop when I’m tired, I stop when I’m done.

Zakaj Jrobic Touring?

Ideja je nastala po našem velikem vzorniku Juretu Robiču, ki mu nikoli ni zmanjkalo motivacije za kolesarjenje. Nekaj tega navdiha in inspiracije smo imeli v mislih, da bo posredoval tudi vsem drugim, že samo s tem, ko bi ga lahko spremljali na njegovih najtežjih kolesarskih preizkušnjah. Z njim smo podpisali dogovor o sodelovanju za mnenjskega vodjo (‘opinion leader). S pravo opremo (magnetna kolesa z računalnikom),  tehnologijo za upravljanje online uporabniških profilov in dovolj video posnetega materiala (RAAM’08, RAAM’13, …) je sedaj primeren čas, ko vam tovrstno vadbo že lahko ponudimo. V pripravi pa je še toliko novosti, za katere, v kolikor nam jih bo uspeli realizirati, lahko zatrdimo, da v svetu še nimajo konkurence.

Kaj potrebujem za vadbo?

Prinesite športno opremo (kolesarske hlače-priporočljivo, športne copate s trdim podplatom, majica+rezervno oblačilo), pijačo in brisačo, še prej pa preverite zasedenost termina vadbe. Ne pozabite tudi kupona iz reklamnega letaka, ki vam prinaša zastonj prvo vadbo. Tudi z všečkanjem našega Facebook info kanala si prislužite dodatno zastonj vadbo.

Kaj pa uporaba kolesarskih čevljev?

Pedala za kolesarske čevlje bomo namestili na kolesa, takoj ko boste po njih povpraševali.

Ali vadba res poteka brez inštruktorja?

Tako je. Uvajamo najnovejši koncept vadbe, ko od našega strokovnega osebja dobite osnovne napotke in na podlagi individualnega pristopa izdelan program vadbe ter navodila na kaj morate biti med vadbo pozorni. Vedeti morate, da je merjenje srčnega utripa eden najpomembnejših pokazateljev uspešnosti in nadzora vadbe, kar pa dosedaj običajno sploh ni praksa konkurenčnih sistemov, kjer vadbo vodijo inštruktorji. Med vadbo naš operater poskrbi za nemoteno izvedbo treninga in predvajanje odgovarjajočih tematskih posnetkov glede na razpored po urniku. Predhodno boste dobili še navodila za pravilno nastavitev in uporabo kolesa ter držo telesa med vadbo.

Kaj lahko pričakujem od vadbe?

Predvsem boste lahko ponosni, da ste z lastno voljo in energijo prekolesarili tiste pomembne kilometre, ki jih naše telo potrebuje za izboljšanje psihofizičnih sposobnosti… Če boste pri tem zaradi vizualne podpore (avtentičnih posnetkov ultrakolesarjev v času prave tekme) manj zaznavali napor (kar so potrdile raziskave) pa toliko bolje.

V čem se Jrobic Touring še razlikuje od podobnih kolesarskih ponudnikov…

 • Online lasten profil z beleženjem vseh prevoženih kilometrov in nagrajevanje glede na dosežene rezultate.
 • Enostavno merjenje srčnega utripa preko senzorja na roki.
 • Sodobna ergo magnetna kolesa s tihim in tekočim delovanjem (fiksni vztrajnik) ter računalnikom za merjenje prevožene razdalje
 • Energična glasba
 • Strokovna podpora pri načrtovanju lastnega treninga
 • Atraktivni in avtentični posnetki ultrakolesarskih dirk ter eksotični kraji širom sveta
 • Odsotnost inštruktorja med vadbo … naj za vas predstavlja nov izziv in dodatno aktiviranje lastne motivacije za premagovanje razdalj
 • Komu je vadba namenjena?

  Ker lahko sami nadzirate intenzivnost vadbe, se le-te lahko udeleži prav vsak, ne glede na predhodno telesno pripravljenost. S časom boste postali bolj vzdržljivi in tudi vadba bo lahko postala intenzivnejša ali manj naporna, v primeru samo vzdrževanja kondicije.

  Kako to, da imate toliko različnih vadb?

  Vadbe so v bistvu razdeljene samo na tematike posnetkov, ki jih predvajamo. V osnovi gre pri vseh za 50 minutno vadbo, kolikor je nujno za optimalno aktivacijo izgorevanja maščobnih zalog, krepitvi srčno-žilnega in dihalnega sistema. Kako si boste razporedili različne intervale in intenzivnost znotraj treninga je odvisno od vsakega posameznika posebej. Za učinkovito izboljšanje fizične pripravljenosti ter izgubo odvečne maščobe je priporočljiva vadba 2-3x tedensko. Posebnost je MARATON vadba, ki traja 80 minut in je priporočljiva zlasti za tiste, ki si radi popestrite treninge ali pa samo nabirate kilometre. Vabimo tudi vse, ki se že počutijo toliko v kondiciji, da jih dodatnih 30 minut vadbe ne predstavlja prevelikega izziva. Pravzaprav bi se te vadbe moral udeležiti vsak, da stestira svoje sposobnosti, katere bo lahko posledično skozi nove vadbe še izboljševal.

  Zakaj bi kolesaril pri vas, če lahko tako kolesarim tudi doma?

  Sobno kolesarjenje na domu ali pa navsezadnje tudi na prostem je odlična izbira. Mi vam ponujamo varno, atraktivno, nadzorovano, zimsko hi-tech alternativo za kolesarjenje v družbi in z možnostjo medsebojne primerjave rezultatov. Dosegli boste izboljšanje psihofizičnih sposobnosti, za določeno št. prevoženih kilometrov pa vas bomo še dodatno nagrajevali… Navsezadnje pa si vsi, ki kolesarite doma, lahko popestrite vadbo z našimi Jrobic Touring video posnetki za domačo uporabo. Ekskluzivno jih dobite samo v naši spletni trgovini arkademik.si.

  Kaj mi ponuja tovrstni koncept vadbe?

 • izboljšuje kardiovaskularno pripravljenost
 • tonizira in oblikuje noge, boke, zadnjico
 • izboljšuje moč nog in mišično vzdržljivost
 • ne povzroča rasti mišične mase
 • omogoča potrošnjo do 800 kalorij v 50 minutah
 • spremljanje in analiza napredka (on-line uporabniški profil)
 • nagrajevanje glede na prevožene kilometre
 • kolektivni duh, socializacija in druženje
 • doživetje in možnost vpogleda v srce ultrakolesarskih dirk
 • … vsak kilometer šteje